Her har du oppskriften!
Marthas pærekake
Bunn:
2 egg
150 g sukker
Piskes sammen
40 g mel
1 ts bakepulver
100 g malte mandler
1/2 plate kokesjokolade - smeltes sammen med litt fløte (under 1 dl)
Stekes v 175 grader i ca 40 minutter.
La bunnen bli kald. Legg en boks hermetiske pærer over (ikke pærelaken). Pisk ca 3 dl fløte til krem og ha til slutt over denne sausen:
1 egg
1 dl sukker
Piskes
100 g margarin smeltes sammen med 1 pl kokesjokolade og 1/2 dl kaffe.
Pisk dette sammen og sett i kjøleskap en stund. Sausen skal ikke være for fast eller for flytende når den helles over.
I morgen skal vi i konfirmasjon, og jeg har tilbydd meg å ta med kake. Jeg bakte liksågodt den gode pærekaken til dette formålet også, og håper på en like stor braksuksess i dette selskapet!
Illustrasjonsfoto. Dette er altså ikke pærekaken, men en tidligere egenproduksjon ;) |
Det er forresten ikke til å komme forbi, dette vemodet over at et skoleår sammen med flotte studenter er over. Enda godt studentene har bestemt seg for å arrangere avslutningsfest etter skriftligeksamen og vil invitere alle lærerne sine!
God helg!
Det er flott å få være lærer for utenlandske studenter:)
SvarSlettFest på sin plass!
SvarSlettHa en fin nasjonaldag imorgen!
Ja, det er veldig flott! Vi hadde en topp dag, og det håper jeg dere hadde også!
SvarSlett