Velkommen


onsdag 3. september 2014

Høst og sunne kjeks

Jepp, da var høsten over oss igjen, med all dens altoppslukende gjøremål! Nå om dagen merkes det godt at man er i full jobb med tre barn, hvorav en er skolejente. Det er travle dager. Skolejenta trives imidlertid godt på skolen, og jeg må si at skolestarten har gått over all forventning. Det er jo mye nytt å ta innover seg når man er seks år og begynner på skolen. Men klassen virker veldig fin, og læreren og de andre voksne er greie, så da skulle jo det meste være bra.

Skolejenta


Ut på tur i nydelig søndagsvær


Lillepia i huset trives godt i barnehagen, selv om hun ikke ville sove i vogna der noe særlig i starten. Det er kanskje ikke så rart - det var vel litt nytt og uvant å skulle være i barnehagen en HEL dag - hun som bare hadde vært med og levert og hentet før (dog uten å ville forlate da heller!). Men alt går seg jo til! Mellomsnuppa er fornøyd med å være på "storavdelinga" i barnehagen, og med å være storesøster med ei lillesøster å passe på der.

Ny-barnehagejenta 

Baking blir det ikke så mye tid som man har lyst til i en hektisk hverdag, men noen innsmett får man da nå som man har en mann som ikke reiser ut lenger (hurra!). I dag er det jo lillelørdag, og hva passer vel da bedre enn noen hjemmelagede, sunne kjeks inspirert av flinke Linda Stuhaug? Kjeksene minner om oreokjeks siden de skal ha hvitt fyll inni.

Her er oppskrifta:

60 g romtempert smør
70-80 g fibra fullkornshvetemel
25 g kakao
40 g sukrin gold
30 g sukrin+
1 ts bakepulver
1 egg
1 klype salt


Fyll:
70 g philadelphia light
20-25 g sukrinmelis
et dryss ekte vaniljepulver 
eller et par dråper stevia vanilje



Vei opp de tørre ingrediensene og miks inn smør og egg. Rull deigen til kuler og sett på bakepapirkledt brett. Trykk de deretter flate og stek på 175 minutter i ca 10 minutter. Følg godt med - de skal ikke bli svidde, men blir sprø og crunchy om de får steke lenge nok. Avkjøl på rist mens du lager hvitt fyll, som du har  mellom kjeksene. Kan oppbevares kjølig en stund, men ikke for lenge, da vil de bli mjuke. Her i gården var imidliertid ikke dette noe problem - de forsvant som dugg for sola! 






Ha en fin onsdag.

Klem fra fru Uteng. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir så glad hvis du legger igjen en kommentar!