Velkommen


tirsdag 9. september 2014

Hjemmelaga frokostblanding og knekkebrød

Denne frokostblandinga har jeg (og mannen) fått skikkelig dilla på. Den er veldig god! Tror det er mandlene som gir den ekstra gode smaken. Sunn og energirik er den i alle fall, og den gir en god og sunn start på dagen. Jeg pleier å blande med litt gresk yoghurt, men melk eller annen yoghurt er ikke feil, det heller :)


Hjemmelaga frokostblanding:

7 dl kli
7 dl store havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
250 g grovt hakkede mandler
2 ss agavesirup (fås kjøpt på helsekost, honning kan også brukes)
1-2 ss sukrin gold

Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett agavesirup og sukrin gold og rør godt. Bre blandingen utover en langpanne med bakepapir og bak i ca 20 minutter  på 200 grader. Rør rundt et par ganger mens blandingen bakes. 





Hjemmelaga knekkebrød

Hjemmelaga knekkebrød er også en favoritt her hjemme. Såkalte hjemmelaga knekkebrød (f.eks. grove knekkebrød fra Bakehuset) kan man jo også kjøpe i vanlig matbutikk nå om dagen, men de aller beste lager man sjøl, mener nå jeg. Dessuten vet man jo nøyaktig hva man får i seg om man har lagd de hjemme i sitt eget kjøkken :)

Oppskrifta:
3,5 dl (store) havregryn
3,5 dl sammalt rug, grov
2 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 ts agavesirup eller honning
7 dl vann
evt hakkede nøtter (f.eks.valnøtter)(ca 1 dl)

Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett vann og rør godt, du har nå en klissete, grøtaktig røre. Bruk slikkepott og smør røra utover 2 bakepapirkledte langpanner. Prøv å få det så jevnt og tynt som mulig, da blir de lettest å steke jevnt også. Stekes på varmluft 160 grader. Ta de ut og skjær de med pizzaskjærer el.l. etter ti minutter. Stek de i ca en time til.

 I noen ovner er det kanskje nødvendig å bytte plass på brettene etter halve steketiden. Jeg pleier dessuten å la de stå i ovnen etter den er avslått og til ovnen er kald, da blir de så sprø som de skal være. 

Knekkebrødene er kjempegode uten valnøtter eller andre nøtter, men nøttene gir en ekstra god smak. 

Håper det smaker!



Slik ser mine knekkebrød ut når de står i ovnen

2 kommentarer:

  1. Hei, så mye du har lagt ut i det siste! Lenge siden jeg har vært inne og sett! Jeg har fri, og Marte ligger og sover enda. Deilig morra! Her i huset er det Vilde som lager frokostblandingene. De er kjempegode, og forsvinner fort! Nydelige bilder av tante sine :-) Klem til alle

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, tusen takk for koselig kommentar! Ja, har fått litt mer futt i bloggen i det siste! Synes det er moro :)

      Herlig med fridag for Marte. Vilde er jo superflink. Ha en super frionsdag :) :) :) klemmer!!

      Slett

Jeg blir så glad hvis du legger igjen en kommentar!