Velkommen


tirsdag 16. september 2014

Kjærestetur. Og usunne og sunne brownies

I helga var mannen og jeg på kjærestetur på fjellet. Vi fant ut at kjærestetur ikke nødvendigvis innebar å reise til en by, sove på hotell og shoppe (selv om det heller ikke er å forakte).

Kjærestetur kan være å dra på fjelltur, rett og slett. Ungene fikk dra på overnatting til besteforeldrene, og vi tok med oss Mira og dro til fjells. En passelig lang tur til en turistforeningshytte på fjellet. Herlig!

Været var ikke så verst, opphold med litt solgløtt innimellom. Det regnet ikke før vi kom frem til hytta!

Det er ikke ofte vi drar på kjærestetur, men når vi gjør det, er det veldig koselig. Ungene har det supert sammen med besteforeldre, og vi får være bare oss en liten stund. Vinn-vinn!

På mandag etter skole og barnehage lot vi hverdag være hverdag og lagde "ekte" brownies. Snuppene syntes det var så forferdelig lenge siden de hadde bakt sammen med mammaen, og det hadde de jo helt rett i. Og da ble det brownies!

Halvspist brownies - bakerne klarte ikke å vente med å smake!!
Her er oppskrifta:

Enkel og god brownies

2 egg
3 dl sukker

Dette piskes sammen.

100 g smør, smeltes
2 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ss vaniljesukker

Bland smør og det tørre sammen med eggedosisen og rør godt sammen. Stekes på 200 grader i 20 minutter. Kaka skal være litt bløt og seig inni. Jeg brukte ei lita langform til denne kaka. Den kan dobles og helles i en vanlig langform også.


I dag meldte også bakegleden seg, og jeg satset på en sunnere browniesvariant med peanøttglasur bakt inn i kaka. Denne er inspirert av flinke Linda Stuhaug,men jeg har justert oppskrifta litt.

Sukkerfri brownies med innbakt peanøttglasur

2 egg
50 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
30 g kakaopulver
35 g fibra fullkornhvetemel
25 g peanøttmel
1 ts ekte vaniljepulver
0,5 ts salt
150 g kesam 
10 dråper stevia, english toffee


Pisk egg, sukrin gold og sukrinmelis til en luftig eggedosis. I mens måler du opp resten av ingrediensene. Tilsett disse i eggedosisen.

Lag peanøttglasuren:

5-6 ss peanøttsmør
2 ss sukrinmelis
vann - juster til glasurkonsistens

Fordel browniesrøra i en egnet kakeform - jeg brukte paiform, den var akkurat passe. Bruk slikkepott og vend inn peanøttglasuren inn i browniesforma. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter. Pass på at den ikke stekes for lenge, den skal være litt bløt inni. 

Nam, synes den ble god! Sunn og sukkerfri brownies på en tirsdag er jo helt supert :) 





Håper du lar deg friste!

Ha en fortsatt god uke!

Fru Uteng.

1 kommentar:

  1. Viktig med kjærestetur innimellom :)

    Mmmmmh, peanøttglasur, bare navnet gir meg vann i munnen!

    SvarSlett

Jeg blir så glad hvis du legger igjen en kommentar!