Velkommen


mandag 20. oktober 2014

Hverdagsrapport og høstpai

Her går oktobermåneden sin gang, med travle ukedager og helger. Men alle har det bra og er fornøyde, og da er jo alt fint. Helga har vært usedvanlig trivelig med Sivert Høyem-konsert fredag og nydelig, men kaldt luftetur-vær søndag.


De to minste snuppene ser på videopptak av seg selv :)

Største snuppe på tur i gapahuken, dit vi ofte går på søndagstur :)



Så over til noe annet hyggelig, nemlig MAT!

Mannen i huset slo til og kjøpte inn store mengder norske, røde, gode epler, og hva er vel bedre da enn en søt og god høstsmuldrepai med epler og bringebær? Oppskriften kan brukes slik den er, eller du kan bruke vanlige ingredienser som hvetemel og sukker.

Jeg brukte ikke så mye søtning, så å erstatte sukrin gold og sukrinmelis med vanlig sukker går nok helt fint. For meg er imidlertid fristelsen for stor til å ikke lage en "hverdagspai" som kan nytes i ukedagene med den beste samvittighet :)

Høstpai med epler og bringebær

Bunn:

4-5 små epler i biter
ca 1 dl bringebær (jeg brukte frosne)

Fordel dette i paibunnen og strø over litt sukrinmelis og sukrin gold (evt vanlig melis).

Smuldrelokk:

1 dl mandelmel
0,5 dl havremel
75 g hakkede mandler
1 dl store havregryn 
2-3 ts sukrin gold
1 ss cocosa (evt smør)
2 ss gresk yoghurt eller kesam
litt vann

Bland alt det tørre og tilsett resten av ingrediensene. Kna litt til du får en passe deig. Smuldre deigen over bærene og eplebitene i forma. Stek på 200 grader i ca 20 minutter. Nytes med kesam, is eller krem! Nam!


Smuldrepai gir ikke så pene stykker på asjetten, så da er det enda godt vi har Green-Gate-servise ;)
 Ha en god mandag og en fin uke!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir så glad hvis du legger igjen en kommentar!